Schade auto verkopen?

U
h
Z

Sloopauto verkopen

Ontvang een vrijblijvend bod

Ontvang tot honderden euro’s

Sloopauto verkopen? Zo werkt het

Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om hun oude auto te verkopen aan de sloop. Dit is beter voor het milieu, maakt ruimte vrij op je erf en je kan wat bijverdienen. Heb jij ook een auto op het erf staan die door ouderdom of een aanrijding beter naar de sloop kan? Lees dan verder, we geven hier alle tips die je nodig zal hebben bij het verkopen van een sloopauto.

Sloopauto inkoop  

Je auto aan een sloperij verkopen heeft een aantal voordelen. Zo is een sloperij de beste manier om je sloopauto zo snel als mogelijk van de hand te doen. Dit is vooral nodig bij mensen die geen tijd en kennis hebben om hun sloopauto zelf uit elkaar te halen en te verkopen. Sloperijen doen meestal een bod op je auto en als je daar akkoord mee gaat, komen ze de auto zelf ophalen. De ophaal is gratis en je wordt bijna altijd gelijk betaald.

Een ander pluspunt is dat deze bedrijven het papierwerk (overschrijving, vrijwaring, enz.) voor hun rekening nemen. Zodoende ben je je sloopauto soms binnen een dag al kwijt, zonder zelf teveel moeite te doen. Tegenover dit alles staat dat je bij een sloperij wat minder krijgt dan wanneer je de sloopauto aan een particulier verkoopt of zelf uit elkaar haalt. Dit is natuurlijk niet altijd zo en het feit dat je weinig moeite hoeft te doen, compenseert het toch behoorlijk.

Auto verkopen aan sloop

Nu je weet wat de voor – en nadelen zijn van het verkopen van je auto aan de sloperij, gaan we vertellen wat je precies moet doen om bij het verkopen van je sloopauto, maximale winst te maken. Moeilijk is het niet, maar er zijn wel bepaalde dingen waarop je moet letten.

  1. Ga opzoek naar sloperijen. Het eerste dat je doet is kijken welke sloperijen er allemaal in de buurt zijn. Houd rekening met de afstand, voor geval je de auto zelf naar de sloperij moet brengen.
  2. Vraag naar een bod. De bedoeling is dat je deze sloperijen opbelt, persoonlijk langsgaat of online contact om te vragen of ze ten eerste interesse hebben in je sloopauto en wat ze daarvoor willen betalen. Dan rijst de vraag: wat is mijn sloopauto waard? Door zoveel mogelijk informatie te geven aan de sloperijen, komen ze meestal wel met een bedrag dat in de buurt van de werkelijke waarde van je sloopauto ligt. Zelf kan je ook een monteur laten kijken naar de auto, zodat je zeker weet dat er niet te weinig geboden wordt.
  3. Neem een besluit. Vergelijk de verschillende prijzen met elkaar en houd ook rekening met bijkomende vervoerskosten, mocht de sloperij de auto niet zelf komen ophalen. Wanneer je besloten hebt aan welke sloperij je de auto wilt verkopen, geef je ze dit door. De auto wordt dan opgehaald of je brengt het zelf en wordt meestal gelijk betaald. Vergeet niet de overdracht papieren te tekenen.
  4. Controleer de overdracht. Bel na een week naar de RDW om na te gaan of het kenteken van de auto inmiddels al overgeschreven is. Dit is erg belangrijk, want als er intussen iets gebeurd en de auto staat nog op jouw naam, dan ben je nog steeds aansprakelijk voor bijvoorbeeld schade.

Tot slot

Erg moeilijk en tijdrovend is het dus niet om een sloopauto te verkopen. Je moet alleen wat onderzoek doen, de voor – en nadelen goed overwegen en wat onderhandelingstechnieken kennen.

Sloopauto verkopen
Waardeer deze pagina