Schade auto verkopen?

U
h
Z

Sloopauto verkopen

Ontvang een vrijblijvend bod

Ontvang tot honderden euro’s

Sloopauto bij een veilig verkopen? Zo werkt het

Dat er tegenwoordig van alles geveild kan worden, weten we allemaal. Maar niet iedereen is ervan op de hoogte dat ook schadeauto’s op de veiling gaan. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan door auto – inkoopbedrijven en verzekeringsmaatschappijen. Bij zo een veiling kan je verschillende soorten schadeauto’s tegenkomen: auto’s met motorschade, blikschade, hele oude modellen met technische problemen, enz.

Wat nu heel handig is, is dat deze veilingen ook online plaatsvinden. Je hoeft dus niet meer speciaal uit huis te gaan, in een drukke zaal te zitten en constant op te letten. Het kan ook rustig, op je gemak vanuit huis. Maar waarom zou je perse een schadeauto bij een veiling moeten kopen? En waarop moet je letten bij het kopen van een schadeauto tijdens een veiling?

Voordelen schadeauto veiling

Er zijn een aantal redenen waarom je zou moeten overwegen om een schadeauto bij een veiling te kopen:

  • Minder stressend. Schadeauto’s zijn er genoeg, het probleem is dat je de geschikte moet weten te vinden. En om van de ene sloperij naar de andere te gaan is best wel tijdrovend. Bij een veiling komen deze auto’s allemaal op 1 plek en krijg je gelijk de details te horen. Met een beetje geluk kun je dan eentje tegen een redelijke prijs krijgen. De meeste van deze veilingen zijn tegenwoordig ook online, zodat je nieteens uit huis hoeft te gaan. Een heel groot voordeel hieraan is, dat je veel kalmer bent en beter nadenkt bij het plaatsen van een bod.
  • Goedkoper. Zoals met de meeste dingen die op de veiling gaan, zijn ook schadeauto’s veel goedkoper wanneer ze geveild worden. Bedrijven willen ervan af omdat hun kapitaal daarin vastzit en omdat de auto ergens opgeslagen worden, moet ook daarvoor betaald worden. Op een veiling is de kans veel groter dat je een voordelige deal kan sluiten.
  • Veel keuze. Het grootste voordeel van online veilingen van schadeauto’s is, dat je heel veel keuze hebt. Omdat het zo makkelijk is om dingen online te zetten en veel meer mensen te bereiken, heb jij als koper plotseling ook veel meer keuze.

Tips bij kopen van een schadeauto tijdens een veiling

Nu je weet welke voordelen er zijn aan het kopen van een schadeauto tijdens een veiling, geven we nog wat tips om een zo voordelig mogelijke deal te sluiten. Het is nog steeds een risky aankoop met schadeauto’s en het vervelende aan online zaken doen, is dat je niet kan zien in welke staat de auto werkelijk is. Let daarop op de volgende dingen:

  • Wees eerlijk en realistisch tegen jezelf. Op een veiling zijn schadeauto’s vele malen goedkoper, waardoor je in de verleiding kan komen om zo snel mogelijk een deal te sluiten voordat iemand anders je voor is. Dit loopt in sommige gevallen goed af, in andere gevallen ook weer niet. Je komt na de aankoop bijvoorbeeld erachter dat de reparatiekosten enorm zijn en dat je daarmee liever een nieuwe auto had kunnen kopen. Om dit soort toestanden te voorkomen is het daarom belangrijk dat je goed kijkt wat er mis is aan de auto en voor jezelf nagaat of je de tijd en het geld hebt voor de reparaties.
  • Doe wat vooronderzoek. Voordat je begint met bieden is het goed, eerst wat vooronderzoek te doen over de dagwaarde van soortgelijke auto’s. Zodoende weet je wanneer er teveel of juist te weinig geboden wordt en wanneer je dus moet stoppen met het plaatsen van een bod.
  • Reken niet op restitutie. Dit is eigenlijk afhankelijk van de plek waar je zaken doet en met welke voorwaarden ze werken, maar het standaard dat vooral schadeauto’s bij veilingen verkocht worden in de staat waarin ze zijn. Je kan later dus niet gaan klagen dat er teveel mankementen zijn of dat je niet wist van de grote reparatiekosten. Meestal komt daar niets uit en moet je dus vooraf al bewust zijn hiervan.

Tot slot

Schadeauto’s bij een veiling kopen heeft zo zijn voordelen, maar je zou ook goed moeten opletten om een miskoop te voorkomen. Gebruik daarbij onze handige tips.

Schadeauto veiling
Waardeer deze pagina