Schade auto verkopen?

U
h
Z

Auto naar de sloop

Ontvang een vrijblijvend bod

Ontvang tot honderden euro’s

Auto naar de sloop brengen? Zo werkt het

Het is zover, je auto moet naar de sloop. Niet iets waar we naar uitkijken, vooral niet als je gehecht was aan je auto, maar als onderhoud en reparatie je veel meer kosten dan de auto op dat moment waard is, dan heeft het geen zin om er nog langer mee te zitten. Een auto naar de sloop brengen, hoeft niet perse te betekenen dat je met niets achterblijft. Veel is afhankelijk van de staat waarin je auto verkeert, wat het dus waard is en hoe goed je bent in onderhandelen. Maar wist je dat bepaalde gemeenten in Nederland een vergoeding geven voor sloopauto’s? Wat deze sloopregeling precies inhoudt, krijg je hier te lezen.

Auto naar de sloop vergoeding

Nederland heeft een behoorlijk aantal auto’s over de weg, die nogal oud en minder goed zijn voor het milieu, meestal vanwege hun verbranding. Om dit vooral in grote steden te verminderen, hebben de gemeenten Den Haag, Rotterdam en Utrecht een Sloopregeling ingevoerd. Met deze regeling wordt geprobeerd het aantal oude, vervuilende auto’s zoveel mogelijk van de openbare weg te halen. Bewoners van deze gemeenten krijgen bij het laten slopen van hun oude auto een vergoeding.

Natuurlijk gaat dit niet automatisch, er zijn een aantal voorwaarden waaraan je auto moet voldoen. Zo moet de auto al voor 1 juni 2015 op je naam staan. Om een sloopvergoeding te krijgen, moet je eerst een aanvraag doen en alle informatie over de auto opgeven. Maar wat krijg je voor een sloopauto? Er is niet echt een vast bedrag aan te geven, maar je kunt minimaal €1000 en maximaal €2500 krijgen, afhankelijk van eigenschappen van de auto: is het een benzine of diesel, personen of bestelwagen, het gewicht, bouwjaar, enz.

Is je aanvraag goedgekeurd en krijg je dus sloopvergoeding, dan ben je verplicht om de auto naar een RDW erkende garage te brengen. Wil je nog meer profiteren van deze regeling? Overweeg dan om een volledig elektrische auto aan te schaffen of in te ruilen voor je schadeauto. Daarvoor is er namelijk ook extra subsidie.

Auto naar de sloop brengen

Je auto laten slopen is een hele grote stap, maar je kan het ook zien als een manier om weer wat ruimte vrij te hebben in je tuin en een extra centje te verdienen aan de auto zelf. Vanzelfsprekend komt dan de vraag: wat levert een sloopauto op? Het is moeilijk hierop eenzelfde antwoord te geven, omdat er verschillende soorten sloopauto’s zijn. Je hebt bijvoorbeeld schadeauto’s die niet meer te repareren zijn, maar waarvan de onderdelen nog wel goed werken. Weer andere schadeauto’s hebben geen bruikbare onderdelen, maar de body (het frame) ziet er nog goed uit. Voor onderdelen krijg je meestal meer dan bijvoorbeeld het frame of de banden. Wat we daarom adviseren is, dat je je schadeauto eerst laat controleren door een monteur. Zo iemand gaat je precies kunnen zeggen wat de auto nog waard is, zodat je beter kan onderhandelen met het sloopbedrijf.

Tot slot

Een sloperij is niet langer dat vergeten veldje met de vele, opgestapelde autowrakken. Tegenwoordig kan je met het laten slopen van je auto behoorlijk wat geld maken. Laat je wel goed informeren en bepaal zelf wat voor jouw de beste optie is.

Auto naar de sloop
Waardeer deze pagina