Schade auto verkopen?

U
h
Z

Kapotte auto verkopen

Ontvang een vrijblijvend bod

Ontvang tot honderden euro’s

Kapotte auto verkopen? Zo werkt het

Auto’s kunnen om verschillende redenen defect verklaard worden, bijvoorbeeld als de auto door leeftijd mankementen gaat vertonen of wanneer het door een aanrijding, enorm veel schade heeft opgelopen. De eerste logische stap is om te kijken of reparatie nog mogelijk is en wat het je gaat kosten. Als blijkt dat de reparatiekosten veel hoger zijn dan de werkelijke waarde van je auto, dan is de beste oplossing om de auto te verkopen. Maar hoe doe je dat, een auto verkopen met defect? En wat doe je bij een auto met motorschade?

Defecte auto verkopen

Meestal is het niet zo moeilijk om een auto met schade te verkopen. Er zijn bijna altijd mensen te vinden die zulke auto’s kopen om ze daarna te herstellen. Maar een auto met kapotte motor verkopen is weer iets anders. Althans, dat is wat men denkt, want aan een auto met defecte motor heb je eigenlijk weinig, omdat het in de meeste gevallen niet meer gereden kan worden. Toch zijn er genoeg manieren om ook een auto met defecte motor te verkopen:

  • De meest makkelijke manier is het plaatsen van een advertentie waarin je aangeeft dat je de auto voor zijn onderdelen verkoopt. De meeste mensen hebben dan gelijk door dat de auto niet meer in rijdbare staat is. Deze advertentie kan online of gewoon in de krant en je zult er versteld van staan hoeveel interesse er voor dit soort koopjes is.
  • Ga naar de autosloperij. Verkopen aan een sloperij is nog handiger omdat de meeste van deze bedrijven je auto zelf komen ophalen. Zo een sloperij haalt deze auto’s uit elkaar om de bruikbare onderdelen verder te verkopen of in andere auto’s te plaatsen. Houd er wel rekening mee dat sloperijen winst willen maken op hun aankoop en dat ze daarom opzoek zijn naar auto’s waarvan de onderdelen erg gevraagd zijn. Oude auto’s gaan hierdoor minder makkelijk verkocht worden. Ook ga je waarschijnlijk wat minder krijgen voor je defecte auto, maar hij is wel veel sneller en makkelijker weg.
  • Haal de auto zelf uit elkaar. Je auto heeft een kapotte motor, je wilt het verkopen en maximale winst maken? Dan is je beste keus om de auto zelf uit elkaar te halen. Het zal je behoorlijk wat tijd, moeite en ruimte kosten, maar je krijgt dan wel de werkelijke restwaarde van je auto terug. Meer moeite, maar ook meer winst.

Een auto verkopen met kapotte motor is begrijpelijk, maar overweeg ook of een reparatie toch niet voordeliger is. Wat er dan gebeurd, is dat je je auto tegen een veel hogere prijs kan verkopen, gewoon omdat het weer in rijdbare staat is. Deze reparatie zou je moeten overwegen als je bijvoorbeeld zelf de reparatie kan doen en op monteurskosten bespaard of wanneer je bij verkopen met schade heel weinig overhoudt.

Tot slot

Zoals je ziet, is het niet zo moeilijk om een auto met defecte motor te verkopen. Dat de auto waarschijnlijk niet meer rijdt is natuurlijk wat minder, maar er zullen zeker nog onderdelen zijn die gebruikt kunnen worden. Of had je toevallig een nieuwe set banden gekocht. In ieder geval kan je met een eenvoudige online advertentie al snel kopers vinden. Heb je daar de tijd en ruimte voor, overweeg dan om de auto zelf uit elkaar te halen. Hiermee krijg je verzekerd meer geld dan wanneer je de auto aan een sloperij verkoopt.

Kapotte auto verkopen
Waardeer deze pagina