Schade auto verkopen?

U
h
Z

Inname schadeauto

Ontvang een vrijblijvend bod

Ontvang tot honderden euro’s

Inname schadeauto

Als autobezitters weten we allemaal dat elke auto na een bepaalde tijd vervangen moet worden. Dit kan door ouderdom, maar ook als de auto bijvoorbeeld bij een aanrijding betrokken was en niet meer gerepareerd kan worden of niet door de APK keuring kan. Dan is het tijd dat je je schadeauto van de hand doet. De vraag die je jezelf dan moet stellen is: ga ik de schadeauto verkopen of gratis weggeven?

Gratis weggeven

Dit lijkt misschien onlogisch, maar gebeurd weleens. In meerdere gemeenten van Nederland zijn er sloperijn die doen aan gratis inname van schadeauto’s. Het enige dat je moet doen, is de sloperij contacten en aangeven om wat voor schadeauto het gaat. Meestal wordt ook gevraagd om meer te vertellen over de staat waarin de auto verkeerd. Daarna komt het bedrijf de schadeauto zelf ophalen en hoef je verder niets meer te doen. Super gemakkelijk en tijdbesparend. In de sloperij worden bruikbare onderdelen eruitgehaald en het restmateriaal wordt verwerkt.

Maar waarom zou je in de eerste plaats een schadeauto gratis weggeven aan de sloop, terwijl je waarschijnlijk behoorlijk wat heb moeten neertellen ervoor. In feite kan elke schadeauto iets opleveren, maar dit is echt afhankelijk van de schade. Gratis weggeven is de beste optie als je van tevoren al weet dat de schadeauto je bij verkopen weinig tot niets gaat opleveren. Waarom zou je dan de moeite moeten doen om verkopers te zoeken, de auto uit elkaar te halen en/of te transporteren, vrijwaring in orde maken, enz, als het je toch weinig gaat opleveren? Doe het gewoon gratis weg, zodat de sloperij de auto zelf komt ophalen en dingen als vrijwaring in orde maakt. Je loopt misschien wat inkomsten mis, maar dat weegt niet op tegen alle moeite die je bespaard is gebleven. Inname van je schadeauto moet je ook overwegen als je zelf geen tijd hebt om aan de auto te sleutelen of wanneer je zo snel als mogelijk ruimte vrij moet hebben op het erf.

Verkopen

Elke schadeauto kan je eigenlijk verkopen, maar niet altijd is dat de meest voordelige optie. Verkopen moet je doen wanneer je weet dat de auto nog behoorlijk wat waarde heeft en meer gaat opbrengen als je het zelf verkoopt in plaats van weg te geven. Overweeg ook om de auto onderdelen eruit te halen, omdat dit meer oplevert dan wanneer je de auto in zijn geheel verkoopt. Dit kan aan sloperijen maar ook aan particulieren. Verkopen is vooral een optie als je auto nog relatief nieuw was. Er is dan altijd vraag naar de onderdelen van dat soort auto’s.

Soms is het ook zo dat de schadeauto niet heel veel zal opleveren, maar je wilt het toch zelf verkopen omdat je daar de tijd en expertise voor hebt, bijvoorbeeld als hobbyist of monteur. Begin hier pas aan, als je echt zeker bent dat je de job kunt klaren. Het heeft weinig zin te beginnen de auto uit elkaar te halen om dan te beseffen dat het toch niet gaat lukken. Behalve dat je dan veel tijd hebt verloren, ga je ook iemand anders erbij moeten halen om het af te maken, wat weer geld kost.

Of je je schadeauto gratis laat innemen of verkoopt, belangrijk is dat je vooraf goed nagaat of het alle moeite en tijd waard is.

Inname schadeauto
Waardeer deze pagina