Schade auto verkopen?

U
h
Z

Sloopauto verkopen

Ontvang een vrijblijvend bod

Ontvang tot honderden euro’s

Schadeauto inkopen? Zo werkt het

Volgens de laatste cijfers zijn 50% van alle auto’s die in Nederland rondrijden, beschadigd of ooit beschadigd geweest. Grote kans dat ook jij een dagje ook met een schadeauto komt te zitten en dan is de vraag, wat doe je ermee? Als repareren geen zin heeft, teveel gaat kosten of je vind het gewoon tijd worden voor een nieuwe auto, dan kun je je schadeauto het best verkopen. Maar wie doet er allemaal aan schadeauto inkoop? En hoe zorg je ervoor dat je schadeauto gelijk opvalt bij opkopers?

Schadeauto inkoop: waar?

Het lijkt misschien moeilijk, maar een schadeauto is eigenlijk zo verkocht. Je moet daar gewoon de juiste plek voor vinden, genoeg informatie geven over de schade en je schadeauto zo aantrekkelijk mogelijk presenteren. Waar kan je je schadeauto allemaal kwijt? In de hoofdzaak zijn er 4 manieren waarop je je schadeauto kan verkopen:

  • Sloperijen kopen de meeste schadeauto’s op, omdat ze de bruikbare onderdelen verder verkopen aan anderen. Met een beetje geluk wordt de schadeauto ook zelf opgehaald door de sloperij en heb je verder geen nakijken naar. Nadeel is wel, dat omdat je de auto in zijn geheel verkoopt, je wat minder gaat krijgen dan wanneer je de auto onderdelen apart zou verkopen.
  • Garages/inkoopbedrijven zijn een andere plek waar je je schadeauto kwijt kan. In het geval dat je de auto naar een garage brengt om een beeld te krijgen van de reparatiekosten en je vind het veels te veel, dan kan zo een garage voorstellen om de auto van je over te nemen. Je krijgt daar meestal een kleine vergoeding voor. Deze garages nemen de schadeauto’s ook over vanwege de bruikbare onderdelen. Soms kan je je schadeauto zelfs inruilen tegen een andere, soortgelijke auto.
  • Online verkoopsites zijn een handige manier om je auto vaak binnen een week tijd te verkopen, zonder teveel moeite te hoeven doen. Dit omdat je alleen wat informatie online moet zetten en vervolgens wachten op een goed bod. De meeste van deze verkoopsites krijgen miljoenen bezoekers, dus grote kans dat je schadeauto verkocht wordt.
  • Particulier verkopen. Een laatste manier is dat je kan proberen je schadeauto zelf te verkopen aan bijvoorbeeld monteurs die graag bezig zijn met schadeauto’s en ze weer in rijdende staat brengen. Meestal duurt dit wat langer, maar je krijgt wel een betere prijs als je particulier verkoopt, omdat je dan kan onderhandelen over de bruikbare onderdelen.

Schadeauto inkoop: hoe?

Hoe zorg je ervoor dat je schadeauto gelijk opvalt bij inkopers? Eigenlijk verschilt dat niet veel van wanneer je een normale, tweedehandse auto zou verkopen. Geef genoeg informatie, maak duidelijke foto’s en zorg ervoor dat de auto er netjes uitziet. Heel belangrijk is, dat je zo eerlijk mogelijk bent over de mankementen. Bespreek dit met potentiele kopers en maak duidelijk dat je de schadeauto in dezelfde staat verkoopt. Zo voorkom je dat je achteraf met een rechtzaak komt te zitten. Wil je zeker zijn, geef dan een rapport van het schadeverleden mee. Dit wekt vertrouwen bij kopers en geeft jouw enige zekerheid.

Schadeauto inkopers zijn er dus genoeg, wat jij moet doen is je schadeauto zo aantrekkelijk mogelijk presenteren en de juiste manier zoeken om het van de hand te doen. 

Schadeauto inkoop
Waardeer deze pagina