Schade auto verkopen?

U
h
Z

Sloopauto verkopen

Ontvang een vrijblijvend bod

Ontvang tot honderden euro’s

Schadeauto inruilen? Zo werkt het

Je bent betrokken geweest bij een aanrijding of ander ongeluk en nu de bezitter van een schadeauto. Dus, wat doe je? Een standaard antwoord is niet zo makkelijk te geven. Je moet rekening houden met factoren als: hoe groot is de schade, is de schade nog te repareren, wat gaat reparatie kosten, is het de reparatie nog waard, enz.

Wanneer je nu besloten hebt om de schadeauto toch maar van de hand te doen, dan zijn er een aantal opties: sloperijen, schadeauto – inkopers, garages, particulieren, enz. Maar wist je dat schadeauto’s ook ingeruild kunnen worden? Klinkt misschien bizar en wordt niet vaak gedaan, maar een schadeauto inruilen kan ook, omdat je schadeauto, ongeacht hoe groot de schade is, nog steeds enige waarde heeft. Hoe dat precies gaat en welke voordelen je hieraan hebt, vertellen we hier.

Inruilwaarde of restwaarde?

Inruilen gebeurd het meest bij auto – inkoopbedrijven die je oude auto van je overnemen en je daarvoor in de plaats een ander model geven. De bedoeling is dat de waarde van je oude auto (inruilwaarde) wordt afgetrokken van de prijs die je voor de nieuwe auto zou moeten betalen. Bij het inruilen van een schadeauto gaat het eigenlijk niet veel anders. Belangrijk bij deze deals is dat de restwaarde van je schadeauto op de juiste manier bepaald moeten worden.

Waarom zeggen we dat? Het komt weleens voor dat autodealers aan de hand van het model auto dat je wilt aanschaffen, gaan bepalen wat de waarde van je oude auto is. Dit wordt inruilwaarde genoemd en heel vaak is de inruilwaarde lager dan de eigenlijke restwaarde van de auto. Wat er in deze moet gebeuren is, dat het bedrijf een monteur of andere expert laat halen, zodat deze persoon aan de hand van bruikbare onderdelen en andere aspecten, de werkelijke restwaarde van je schadeauto laat bepalen.

Zoals je al moet beseffen, is dit niet echt voordelig voor de inkoopbedrijven, meestal zullen ze daarom geen schade – expert laten roepen. Laat het niet daarbij en haal zelf een expert erbij, vooral omdat je met inruildeals niet veel meer gaat kunnen onderhandelen over de prijs van de nieuwe auto. Je moet het dan hebben van de waarde van je schadeauto en met een beoordeling van een schade – expert sta je sterker.

Voor – en nadelen inruilen schadeauto

Het grootste voordeel dat je hebt aan het inruilen van een schadeauto is, dat je het veel sneller kwijt bent. Normaal zou je een heleboel advertenties moeten plaatsen of zelf langsgaan bij sloperijen. Ga je inruilen, dan neemt het autobedrijf je schadeauto automatisch over en heb je gelijk weer een ander vervoersmiddel. Helaas heeft inruil ook een klein nadeel: de prijs dat je ervoor krijgt kan wat lager zijn dan wanneer je de auto zelf zou verkopen. Ook ga je over 2 auto’s moeten onderhandelen in plaats van de normale 1.

Desondanks is inruilen van je schadeauto een optie die je zeker moet overwegen, vooral als je weinig tijd hebt om op kopers te wachten en meerdere sloperijen af te lopen. Inruilen is ook handig omdat je dan gelijk een andere auto hebt en niet zonder vervoer komt te zitten.

Schadeauto inruilen
Waardeer deze pagina