Schade auto verkopen?

U
h
Z

Sloopauto verkopen

Ontvang een vrijblijvend bod

Ontvang tot honderden euro’s

Schadeauto in Belgie verkopen? Zo werkt het

Uit ervaring blijkt dat je voor een schadeauto bijna altijd een koper vind. Het maakt dan niet uit hoe groot of klein de schade is, of de auto niet meer rijdt, enz., er is altijd wel iemand te vinden die bepaalde onderdelen van je schadeauto nodig heeft of instaat is de auto te repararen. Meestal zoeken we deze potentiele kopers binnen de landsgrenzen, maar wist je dat je je schadeauto net zo goed ook aan onze buren in het zuiden kan verkopen? Ja, je schadeauto in Belgie verkopen is ook mogelijk. Hoe dat precies in elkaar zit, vertellen we hier.

Verkopen aan particulieren

Net zoals je dat in Nederland zou doen, kan je ook een advertentie voor je schadeauto plaatsen voor Belgische kopers. In Belgie is er bijna altijd vraag naar de meeste type auto’s die in Nederland rond rijden en door de advertentie ook voor Belgie te plaatsen, maak je de kans op verkoop nog groter. Deze advertenties kan je meestal op websites plaatsen, die bezoekers over de hele wereld krijgen, Belgie inbegrepen.

Echter, voordat je nog hieraan begint, moet je beseffen dat er wat extra papierwerk komt bijkijken wanneer je kopers in Belgie zoekt. Eigenlijk is er niet zoveel verschil met de verkoop in Nederland zelf, maar toch moet je daar even goed op letten om problemen te voorkomen. Zodra je iemand gevonden hebt voor je schadeauto en deze persoon heeft de Belgische nationaliteit, dan moet behalve overdracht, de schadeauto ook worden uitgeschreven. Pas na het uitschrijven krijg je als eigenaar de vrijwaring. Het kentekenbewijs wordt ook vernietigd, waarna de nieuwe eigenaar zelf moet zorgen voor export van de auto naar Belgie. Dit alles moet bij een RDW station gebeuren.

Verkopen via autodealer/verkoopsite

Je schadeauto zelf aan iemand verkopen mag en dit gebeurd weleens, maar toch zien we dat een groot deel van de mensen ervoor kiest om hun schadeauto’s via een autodealer of speciale verkoopsite te verkopen in Belgie. Deze manier heeft een aantal voordelen. Ga je je auto op zo een verkoopsite zetten, dan is het bijna zeker dat er een koper gevonden wordt. Meestal worden schadeauto’s op de veiling gezet en krijg je het hoogste bod van de verkoopsite. Verkoop je je schadeauto aan een autodealer, dan zorgt dit bedrijf voor al het papierwerk, jij hoeft je dan niet druk te maken over de overschrijving en vrijwaring. Omdat deze bedrijven al lange tijd bezig zijn, weten ze precies wat er gedaan moet worden en zijn de zaken sneller afgehandeld. Een ander voordeel aan deze manier van verkopen is dat de meeste verkoopsites werken met erkende autobedrijven. Zodoende heb je zekerheid dat je je geld krijgt.

Tot slot

Schadeauto verkopen tot in Belgie? Dat kan zeker, alleen moet je eerst nagaan hoe je dat wilt doen: zelf verkopen en alle administratie voor eigen rekening nemen of de hulp van een autodealer of verkoopsite inroepen. Verkoop je zelf dan brengt dat waarschijnlijk meer op, maar de autoverkoopsites besparen je alle papierwerk en extra geloop.

Schadeauto’s Belgie
Waardeer deze pagina